Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ---ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ...........
όταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα είναι αβέβαιη η κόντρα/ πτυχιακή εξεταστική

          Επεξηγηματικά για τους μικρότερους η κόντρα εξεταστική είναι η δυνατότητα να εξεταζόμαστε και στα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου στην εξεταστική του χειμερινού και το αντίστροφο. Αυτή τη δυνατότητα την είχαν μέχρι το 2011 οι επί πτυχίω φοιτητές (στο τμήμα μας όσοι είναι από πέμπτο έτος και πάνω). Εκείνη τη χρονιά όμως έσκασε ο νόμος Διαμαντοπούλου ο οποίος μεταξύ άλλων απαράδεκτων διατάξεων κατήργησε και το δικαίωμα των φοιτητών για κόντρα εξεταστική.  Παρόλα αυτά κάθε χρόνο οι φοιτητές σε όλες τις σχολές κινητοποιούνταν διεκδικώντας την επαναφορά της, αναγκάζοντας τα εκάστοτε Υπουργεία να τις κατοχυρώνουν μέσω εγκυκλίων.
        Τη φετινή χρονιά δεν έχει σταλεί σχετική εγκύκλιος και ενώ σε άλλα Τμήματα, με απόφαση τόσο των Συνελεύσεων Τμημάτων όσο και των Κοσμητειών οι πτυχιακές εξεταστικές έχουν προγραμματισθεί ήδη, στο δικό μας Τμήμα εκκρεμεί ακόμη και ο Πρόεδρος του Τμήματος σφυρά αδιάφορος λέγοντας ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα αλλά του Υπουργείου (άραγε γιατί ήταν αρμοδιότητα των άλλων προέδρων και όχι του Πρίνου?? Μόνο αυτός ξέρει...).
            Η περίπτωση της σχολής μας βέβαια είναι ακόμη πιο ξεχωριστή γιατί στο Σύλλογο μας ζει και βασιλεύει (αυτοδύναμη) η ΔΑΠ ΝΔΦΚ η οποία για κάποιον γελοίο λόγο πιστεύει ότι με το να μαζεύει υπογραφούλες μέσω του site της ΔΑΠάρας μπορεί να κατοχυρώσει την πτυχιακή εξεταστική. Οι υπογραφές και οι επιστολές σε καμία περίπτωση δεν έχουν συμβάλλει ποτέ στην ουσιαστική κατοχύρωση των κεκτημένων δικαιωμάτων των φοιτητών. Αντίθετα, μόνο οι συλλογικοί αγώνες, οι μαζικές κινητοποιήσεις και η ενεργητική συστράτευση του καθενός από εμάς που αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα επανακατοχύρωσης τόσο αυτού όσο και μιας σειράς άλλων δικαιωμάτων μπορούν όντως να κερδίζουν και να βελτιώνουν τη φοιτητική μας καθημερινότητα.
             Από τη δική μας σκοπιά, είναι αδιανόητο εν μέσω κρίσης και εφαρμογής του τρίτου Μνημονίου, αλλά και του βαθμού δυσκολίας της σχολής μας να μην δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να διαμορφώνουν ένα ευέλικτο πρόγραμμα για την εξεταστική τους και να αναγκάζονται να καθυστερούν την περάτωση των σπουδών τους. Γι αυτό το λόγο το κάθε αρμόδιο όργανο (πρόεδρος τμήματος, το Τμήμα το ίδιο, Κοσμητεία, Σύγκλητος, Πρύτανης) οφείλει να πάρει θέση και να κατοχυρώσει, ανεξαρτήτως γραφειοκρατικών διαμεσολαβήσεων (που εντέλει μάλλον ζητήματα πολιτικής βούλησης είναι) την κόντρα εξεταστική για όλους τους φοιτητές.
            Έτσι κι εμείς καλούμε μαζική παράσταση στον Πρόεδρο του Τμήματος  για να διεκδικήσουμε συλλογικά την πτυχιακή εξεταστική, πιέζοντας το Τμήμα να αντιληφθεί επιτέλους τη σημαντικότητα της κόντρα εξεταστικής, να σταματήσει να μας εμπαίζει με το να πετά το μπαλάκι στο Υπουργείο και να υιοθετήσει τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά μας.

ΟΛΕΣ-ΟΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στον ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ! ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ 5.42 ΣΤΙΣ 10.30 ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15_12

Αντιδομή___Ε.Α.Α.Κ. στους Πολ_Μηχ

                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου