Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση κατεβάζει στο δρόμο τους Ranger της ΟΝΝΕΔ με συγκέντρωση στα Προπύλαια

πηγή 

Στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης δημοσιεύτηκε κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Παρασκευή στα Προπύλαια το οποίο ξεκινά από τον ιστότοπο anoixtessxoles.gr ο οποίος μαζεύει υπογραφές ενάντια στις κινητοποιήσεις διοικητικών και φοιτητών στα πανεπιστήμια και εκπορεύεται από τα βάθη των γραφείων της ΟΝΝΕΔ.

“Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Μετά από 11 εβδομάδες, ΕΚΠΑ και ΕΜΠ παραμένουν κλειστά. Καλούμε όλους τους φοιτητές να βρίσκονται στα προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ωστε όλοι μαζί να δηλώσουμε την πρόθεσή μας να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια!” αναφέρει το σχετικό κάλεσμα.

Η εν λόγω κίνηση προωθείται από τις δυνάμεις της κυβερνητικής παράταξης στα ΑΕΙ, την ώρα που κλίμα έντασης επικρατεί στα ΑΕΙ υπό το βάρος των διαρροών τόσο για εισβολή των ΜΑΤ, όσο και για επιστράτευση των απεργών. Όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιο ο Πρόεδρος της σε δηλώσεις του: “"Όποιος έχει δει το site της οργάνωσης δε θα δυσκολευτεί να καταλάβει ότι είναι δική μας πρωτοβουλία και σας λέω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες”. Μάλιστα στους “συμμετέχοντες” στο σχετικό event στο facebook συναντάμε και στελέχη της ΟΝΝΕΔ όπως τον Αποστόλη Μπακόλα μέλος του Εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ και γραμματέα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.


Δεν είναι όμως η πρώτη φορά όπου η ΟΝΝΕΔ κατεβαίνει στο δρόμο και παίρνει την υπόθεση ενάντια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις πάνω της, σε βοήθεια της κυβέρνησης και των εκάστοτε συμφερόντων που λυμαίνονται τη δημόσια παιδεία.

Οι ranger και ο δολοφόνος νεολαίος της Νέας Δημοκρατίας

Οι ομάδες των “Κενταύρων” και των “Rangers”, έμπνευση του Αβέρωφ, με καλογυμνασμένους ΟΝΝΕΔίτες, που είχαν δημιουργηθεί για την υποστήριξη των τοτε πολιτικών στελεχών στα πανεπιστήμια, έδρασε και το 1991 στην προσπάθεια να σπάσουν τις μαθητικές καταλήψεις.

Στην Πάτρα μάλιστα οι ΟΝΝΕΔίτες με το μανδύα ομάδων “αγανακτισμένων” γονέων και πολιτών εμφανίζονται στο προσκήνιο με την κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας. Αργά το βράδυ της 8ης Γενάρη του 1991 ομάδα μελών της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, της ΟΝΝΕΔ, παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και εισβάλει στο 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο της Πάτρας για να σταματήσει την κατάληψη και να επανακαταλάβει το κτίριο. Αρχηγός της ομάδας των τραμπούκων ο τότε γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Αχαίας και δημοτικός συμβουλος της Ν.Δ Ιωάννης Καλαμπόκας.

Στο σχολείο σπεύδουν καθηγητές και μέλη της τοπικής ΕΛΜΕ για να προστατεύσουν και να βοηθήσουν τους καταληψίες μαθητές, μεταξύ αυτών και ο μαθηματικός Ν. Τεμπονέρας, και ξυλοκοπείται από τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ με σιδηρολοστούς και τσιμεντόλιθους. Ο 38χρονος καθηγητής μαθηματικών και μέλος του ΕΑΜ, Νίκος Τεμπονέρας, τραυματίζεται και πέφτει δολοφονημένος, με ανοιγμένο το κρανίο από χτύπημα του Ι.Καλαμπόκα. Μεταφέρεται στο νοσοκομείο κλινικά νεκρός και το πρωί της 9ης Γενάρη του1991 σταματούν όλες οι ζωτικές λειτουργίες του. Οι αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ως φυσικούς αυτουργούς τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι. Καλαμπόκα, το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Α. Μαραγκό και τον Σ. Σπίνο.

Η ΟΝΝΕΔ δηλώνει τότε τη πλήρη υποστήριξή της στον Ι. Καλαμπόκα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου