Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/9

Από την καθεστωτική και την ανέκαθεν τασσόμενη υπέρ των αντιδραστικών και ενάντια στο φοιτητή εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από το να καταψηφίσει την πρόταση για συνέλευση του συλλόγου. Ούτε βέβαια η «δύναμη ανατροπής» της ΠΑΣΠ, η οποία τάχα επιδιώκει την ανάδειξη ενός αριστερού, μη φιλοκυβερνητικού και ανεξάρτητου από το ΠΑΣΟΚ προφίλ, μας εξέπληξε που δεν πάτησε καν στο ΔΣ, αποφεύγοντας να πάρει θέση και αφήνοντας την ΔΑΠ – με την οποία από πάντα κινούνταν στο ίδιο μήκος κύματος – να παίξει μπάλα και να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Αντ’ αυτού μάλιστα, η ΔΑΠ κατέθεσε και ψήφισε πρόταση για τις απολύσεις και την διαθεσιμότητα, υποστηρίζοντας πως η κινητικότητα μπορεί να αποβεί χρήσιμη για την λειτουργία του πανεπιστημίου(!!!)

Στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΦΠΜ, την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στην οποία εμείς ως ΑΝΤΙΔΟΜΗ-ΕΑΑΚ καταθέσαμε πρόταση για ορισμό γενικής συνέλευσης την Τρίτη, 17 του μήνα, η πολιτική των δύο μνημονιακών παρατάξεων ξεδιπλώθηκε για ακόμη μια φορά.

Στην τωρινή πολιτική συγκυρία, με τους διοικητικούς και τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, τους εσωτερικούς κανονισμούς να αναμένονται να ψηφιστούν, οι οποίοι θα διαλύσουν ακόμη περισσότερο το ελληνικό πανεπιστήμιο (διάσπαση πτυχίου και διάλυση επαγγελματικών δικαιωμάτων, διαγραφές φοιτητών, διοίκηση των σχολών από «Συμβούλια Ιδρύματος» κτλ.) και το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης να πλήττεται όλο και περισσότερο (φοιτητική λέσχη να ιδιωτικοποιείται, εστίες να κλείνουν, σχολές και σχολεία να συγχωνεύονται – αφού οι απολύσεις στο δημόσιο αποτελούν γι’ αυτό την τέλεια πρόφαση, επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά κτλ), είναι εξαιρετικής σημασίας ο σύλλογος να πάρει θέση. Να στηρίξει όχι απλά αλληλέγγυα, αλλα συμμετοχικά τον αγώνα των απεργών διοικητικών-εκπαιδευτικών, οι οποίοι διεκδικούν τα αυτονόητα για την εργασία τους αλλα και την ίδια την εκπαίδευση.

ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ, ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ!

«Εξεταστική, πτυχίο, διάβασμα, πίεση». Σαφώς, υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα – και σίγουρα θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο η εκπαίδευση εντατικοποιείται – που αποτελούν αντικειμενική αιτιολογία για να μην μπορούμε να ασχοληθούμε. Ωστόσο, αν δούμε το ζήτημα αντίστροφα, προκύπτει πως τα πτυχία, οι καλοί βαθμοί στις εξεταστικές, τα συνεχή και ατέρμονα εντατικά προγράμματα που αφήνουν ελάχιστα περιθώρια ενασχόλησης με ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, το πανεπιστήμιο εντός αυτής, την καταπίεση που υφίστανται οι ζωές μας, υπάρχουν και διατηρούνται επειδή υπάρχει μια συγκεκριμένη πολιτική που τα ανατροφοδοτεί. Με αυτήν ακριβώς την πολιτική επιθυμούμε – σε συνολικότερο πλαίσιο – να συγκρουστούμε. Αυτή η πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι που μας καθηλώνει σε αυτόν τον φαύλο κύκλο (γιατί πιέζομαι, δεν κινητοποιούμαι – δεν κινητοποιούμαι, γιατί πιέζομαι κ.ο.κ.) Σε αυτήν ακριβώς την πολιτική πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι! Γιατί αυτή ακριβώς η πολιτική είναι που μας εξαθλιώνει, που μας καταστρέφει το παρόν και μας μαυρίζει το μέλλον!

ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ, ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ‘ΔΩ ΚΑΙ ‘ΜΠΡΟΣ!


Να καλέσουμε Γενική Συνέλευση του συλλόγου, την Δευτέρα 23/9 στις 15.00, αιθ. 542


ΑΝΤΙΔΟΜΗ Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου