Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 13/6. Όχι στο κλείσιμο της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ γίνεται θυσία στο βωμό των μνημονίων και των τροϊκανών τοκογλύφων, για να βρει η κυβέρνηση 2.800 εργαζόμενους και να τους πετάξει στο δρόμο. Ταυτόχρονα, η διάλυση κι απαξίωση της ΕΡΤ αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στους καναλάρχες της ιδιωτικής ασυδοσίας. Η διάλυση της δημόσιας τηλεόρασης φέρνει άμεσα χιλιάδες απολύσεις, ακόμα πιο έντονο έλεγχο της πληροφόρησης και των ειδήσεων από τα πρόθυμα δημοσιογραφικά εξαπτέρυγα του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης, ολοκληρωτική απαξίωση του πολιτιστικού και μορφωτικού έργου της ΕΡΤ.

Είναι ξεκάθαρο πλέον το παραμύθι για το τέλος των μέτρων και την αρχή της ανάπτυξης. Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μόνο η αρχή, από μια σειρά νέων μέτρων που θα φέρουν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και χωρίς καν να τα ψηφίσουν στη βουλή, διαλύοντας ακόμη περισσότερο τις ζωές των εργαζομένων και της νεολαίας. Η αναπτυξή τους σημαίνει μεγαλύτερη εξαθλίωση για το λαό και περισσότερα κέρδη για τις τσέπες των πλουσίων.

Ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα και η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά ότι μπορεί να ανατραπεί. Φαίνεται ξεκάθαρα και από τις κινήσεις πανικού που έκανε χθες βράδυ η κυβέρνηση, όταν μπροστά στο απίστευτο κύμα συμπαράστασης του κόσμου που κατέκλυσε τα κεντρικά της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, έστελνε τα ΜΑΤ να κλείσουν τους πομπούς αναμετάδωσης, αλλά και του τηλεοπτικού σταθμού 902 όταν προσπάθησε να αναμεταδώσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που αποφάσισαν να αντισταθούν στο κυβερνητικό ψαλίδι βγάζοντας στον αέρα πρόγραμμα, χωρίς την έγκριση και τον έλεγχο των καλοπληρωμένων κυβερνητικών εγκάθετων. Στηρίζουμε αποφασιστικά κάθε απόφαση αντίστασης και αγώνα που θα λάβουν οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Βλέπουμε στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ το μέλλον που ετοιμάζουν για όλη τη νεολαία. Ένα μέλλον ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης. Στήνουμε μια μαζική ασπίδα αλληλεγγύης, που θα ακυρώσει τα κυβερνητικά σχέδια. Για να ανατραπούν οι "σχιζοφρενείς δολοφόνοι με το πριόνι" των μνημονίων, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, για μια ενημέρωση που δεν θα κρύβει την αλήθεια και τους αγώνες του λαού μας, για μια πραγματικά δημόσια ΕΡΤ υπό εργατικό έλεγχο.

Μετά τις πραξικοπηματικού τύπου επιστρατεύσεις των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ, των ναυτεργατών και των καθηγητών, βλέπουμε κλεισίματα οργανισμών και απολύσεις εργαζομένων εν μία νυκτί στη λογική "αποφασίζομεν και διατάζομεν". ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΜΕΤΟΧΟΙ! ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

- Καλούμε σε συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 και σε μαζική συμμετοχή στην Απεργιακή Συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ 3 (ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου